Anđelika II: Put u Versailles

Anđelika II: Put u Versailles

Ann Golon, Serge Golon

Kći baruna de Sancéa de Monteloupa, odgojena vrlo slobodno, Angélique se druži s mladima svojih godina, osobito s Nicolasom, svojim prijateljem iz djetinjstva, kojega ne ostavlja ravnodušnim.

Kako bi završila školovanje, otac ju je povjerio svom rođaku i susjedu markizu de Plessisu. Ismijana od strane potonjeg sina, koji je naziva "markizom u tužnoj haljini", Angélique, dok je bježala, slučajno ulazi u sobu princa od Condéa i tamo iznenađuje zavjeru o trovanju koja se kuje protiv kralja Luja XIV. , njegovog brata i Mazarin , a čiji je Fouquet jedan od pokretača.

Zatim krade otrov ( vitriol ) i popis zavjerenika koji skriva negdje drugdje. Zatim je Angélique javno optužila jednog od zavjerenika prisutnih u dvorcu da kuje urotu protiv kralja, princa od Condéa , kako bi ga uklonio, što je prisililo njezinog oca da pošalje Angélique u samostan na 5 godina. Kad izađemo iz klaustra, vidimo da se jedva smirila, ali se proljepšala. Otac mu na povratku objašnjava da je već bio upropašten prije odlaska; Međutim, prema savjetu čovjeka po imenu Grof de Peyrac, nastavio je eksploataciju jednog od svojih napuštenih rudnika olova za koje je mislio da ne može ništa napraviti. Kako bi mu zahvalio na savjetu providnosti, Sancé de Monteloup ponudio je grofu ruku svoje kćeri, što predstavlja vrlo povoljan brak budući da je prosac vrlo bogat. Kada Angélique pita koliko ima godina, njezin otac jednostavno odgovara "on je stariji od tebe"... Nakon što to sazna, Angélique pronalazi Nicolasa, koji joj priznaje ljubav. Suočen s potonjinim odbijanjem, on gubi živce i pljuje joj da je njezin muž vrlo ružan čovjek, jadan i, štoviše, na glasu da je vještičjak.

Na dan vjenčanja, dvorac je likovan, ali Angélique se grozi susreta sa svojim mužem. Čovjek koji izlazi iz dugo iščekivane kočije čini se prilično zgodan, ali se brzo predstavi Angélique kao Bernard d'Andijos, prijatelj Joffreya de Peyraca i koji se došao oženiti umjesto njega, prema zakonu sklapanje braka putem punomoćnika kada mladenka i mladoženja ne žive u istom gradu.

Tijekom zabave, d'Andijos otkriva mladoj nevjesti da njezin muž nije ružan, već vrlo užasan i jadan. Očajna Angélique odvodi Nicolasa u obližnju staju i nudi mu se kako bi njezin “prvi” bio mlad i zgodan muškarac. Međutim, kada dođe vrijeme za akciju, ona se predomisli dok ih Guillaume, kočijaš, iznenadi. Dolazi do tučnjave između dvojice muškaraca, tijekom koje Nicolas kosom ubija starog slugu. Angélique mu tada naredi da pobjegne, obećavši da će ga dočekati u zoru kako bi s njim pobjegla u Ameriku.

Naslov izvornika
Angélique II: Le chemin de Versailles
Prijevod
Stanko Škunca
Urednik
Stanko Škunca
Dimenzije
20,5 x 13 cm
Broj strana
637
Nakladnik
Otokar Keršovani, Rijeka, 1966.
 
Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
Jezik: Hrvatski.

Jedan primjerak je u ponudi

Stanje:Korišteno, u vrlo dobrom stanju
Oštećenja / nepogodnosti:
  • Nedostaje omot
Dodano u košaricu!
 

Zanima Vas i neka druga knjiga? Možete pretražiti našu ponudu pomoću tražilice ili prelistati knjige po kategorijama.

Možda će Vas zanimati i ovi naslovi

Anđelika I: Markiza Anđela

Anđelika I: Markiza Anđela

Ann Golon, Serge Golon

Radnja ovog romana od izvorno čak trinaest nastavaka (u ovom izdanju u osam svezaka) smještena je u Francuskoj sedamnaestog stoljeća. Sve započinje 1645. godine u zapuštenom dvorcu barona od Sanse Montlua koji grca u dugovima.

Otokar Keršovani, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,98
Anđelika V: Anđelika buntovnik

Anđelika V: Anđelika buntovnik

Ann Golon, Serge Golon

Anđelika buntovnik je peti svezak sjajne serije koju su napisali Anne i Serge Golon. Anđelika, junakinja pozornice i ekrana, ostaje prije svega nezaboravni lik ogromne povijesne i romantične novele, prevedene diljem svijeta.

Otokar Keršovani, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,98 - 8,46
Anđelika IV: Neukrotiva Anđelika

Anđelika IV: Neukrotiva Anđelika

Serge Golon, Ann Golon

Prekrasno okruženje regije Poitou čini zadivljujući kontrast s pričom koja često prerasta u krvavo nasilje...

Otokar Keršovani, 1966.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
4,983,98 - 7,86
Seljaci

Seljaci

de Balzac
Honore de Balzac
Kultura, 1950.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice.
2,99
Turcaret

Turcaret

Alain-René Lesage
Nakladni zavod Hrvatske, 1948.
Hrvatski. Latinica. Broširano.
3,06
Čuvar srca

Čuvar srca

Sagan
Françoise Sagan

Čuvar srca roman je francuske spisateljice Françoise Sagan objavljen 1968. godine.

Naprijed, 1976.
Hrvatski. Latinica. Tvrde korice s ovitkom.
1,42